iris

Hökmossens trädgårdsstadsförening 75 år

Kategori: Fest

Hökmossens trädgårdsstadsförening är en förening för de boende i Hökmossen. Varje sommar brukar de ha en stor fest för alla områdets barn med lekar, ponnyridning, hoppborg och liknande på en äng. På kvällen brukar man kunna gå över kullen till en annan äng där långbord och en stor grill står uppställda för en lite mer vuxen tillställning. Folk grillar, lyssnar på musik, köper lotter och umgås med sina grannar som man annars sällan gör. De senaste åren har det dock börjat ske lite förändringar. En äppelfestival har skapats och sommarfesten har flyttat in till Melodybox.
I år blev allt lite uppskjutet men i lördags var det alltså dags för årets höstmöte med tillhörande fest. Jag hoppade dock över både mötet och middagen och kom istället när festen började.
Men vilken fest det var! Föreningen firar 75 år i år och i entrén kunde man kolla på bilder från när området byggdes. Sjukt coolt att se att där det nu är en skola var det en skog och där det nu står villor var det en sjö.
På scenen spelade ett soulband mängder av hits och alla dansade, asså ALLA.
Jag hängde med Hampus och efter ett tag kom Felix dit.
De som inte dansade minglade runt och drack öl.Vi träffade David som gick i vår grundskola för en smärre evighet sedan.
När de minsta barnen hade gått hem äntrade vi dansgolvet och sen lämnade vi det aldrig.De stänger egentligen 1 så när klockan var 1.45 gick vi hem.Jag gick upp till Telefonplan där det stog polisbilar. Poliser sökte igenom tunnelbanan med en polishund och åkte runt i hela området i jakt efter något eller någon. Jag gick hem och försökte hitta någon information om vad som hade hänt men hittade dessvärre inget.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: