iris

Forest Families rave

Kategori: Analogt

Den 17 maj åkte jag och Mirjam ut till Skarpnäcks kulturhus där det var någon form av minifestival som hette Äntligen. Allt var lite oklart men det var ett gäng band som spelade. Det skulle vara för folk mellan 15 och 19 men alla såg ut att vara runt 16 och gick runt och drack öl.Soft tänkte vi, slog oss ner och öppnade en öl. Alla dansade som aldrig förr till alla band och det var så himla härlig stämning.Sista bandet, och anledningen till att vi var där, var Forest Families.Trots att det var cirka fem personer som hade hört dem förut var publiken på topp.MoshpitsSen sa jag tack och hej och åkte iväg på födelsedagsfest.
 

Midsommarafton

Kategori: En hel dag

För snart en månad sen var det midsommarafton. Wilma och Hampus familjer har landställe på samma ö så vi hängde på helt enkelt.Vi satte oss på tunnelbanan där vi kollade vad Hampus hade gjort för fynd på Systemet och diskuterade huruvida de räknade åren baklänges innan Jesus föddes.Efter förseningar, regnskurar och en otroligt blöt båttur kom vi fram till Skogsö där vi åt lunch och tog gruppbilder.Felix frös och fick låna massa kläder som blev en outfit som kanske inte kommer hamna i Vouge.
Sen var det dags att bege sig ner till dansbanan där midsommar firades traditionsenligt med dans kring stången och säckhoppning.Vi satte oss i gräset och kollade på alla människor som minglade runt och lekte.När vi kom tillbaka till Wilma spelade vi brännboll och efter ett fantastiskt frivarv lyckades Hampus snubbla på en rot och vrickade foten. Men det gör inte så jättemycket när man har massa vuxna som ger en bandage och irish coffee.
Adrian försökte hjälpa till och Wilma var tveksam.
Emma var fin och jag posade med Hilda.
Vi förberedde middagen och började grilla.
När solen började gå ner ville Hilda gå ner till bryggan och kolla på solnedgången. Det fanns inte så mycket sol kvar dock men det var galet fint ändå.Resten av kvällen spenderade vi runt brasan där vi grillade marshmallows och drack vin.I år var midsommarafton inte bara midsommarafton, det var även Felix födelsedag! Och eftersom Hampus hade fyllt år på måndagen fick de självklart en present.Folk kom och gick och så småningom släckte vi elden och promenerade iväg till dansbanan.När vi var där kom en engelsman bokstavligt talat ramlandes ut ur gräset som undrade om vi kunde hjälpa honom att hitta hem. Absolut sa jag och Hilda trots att vi hade noll koll på ön.Det visade sig att det var jättelätt att hitta så vi satte oss och kollade på soluppgången istället. Sen kom vi till vår stuga, hittade en död ekorre i Fredrikas säng (minne för livet) och somnade. Det var den midsommaren. Supermysigt och jättekul var det och jag hoppas att det inte var sista gången.
 

Kulturnatt på Forsgrenska

Kategori: Analogt

 Den 26 april var det Kulturnatt Stockholm. Det går ut på att det händer massa kultursaker (utställningar, events, konserter osv.) lite här och var över hela staden under en kväll/tidig natt. Och det bästa är att nästan allt är gratis!
Så jag och Mirjam åkte till Forsgrenska där det var en ljusshow i simhallen och en dj spelade mystisk trance.Det var sjukt coolt!Sen överraskade vi de här brudarna och begav oss till Musikaliska där Max och Axel uppträdde med sin stora ensemble.Det var suddigt och jazzigt.
Eftersom att kvällen inte kunde sluta där åkte jag och Max vidare till Lighthouse där vänner, öl och dans väntade.