iris

Tillbaka till solen, stranden, sara och ölen

Kategori: Analogt

För en månad sen tog jag mina sista pengar och satte mig på ett flyg till Brighton.Världens finaste Brighton med vimplar på gatorna och framförallt världens finaste Sara.Eftersom att klockan var typ tio när jag kom dit började vi dagen på Marwood Café och kolla vad fantastiskt!
Alla dagar var likadana och alla dagar var underbara. Vi drack Crabbies på stranden pga crabbies + stranden = ja och åt nachos och guacamole till middag.
På kvällen drack vi billig öl på The Font och skrev en lista över det vi skulle göra/inte göra under mitt besök. Vi lyckades med alla punkter utom fyra men ni får gissa vilka.Vi såg galna ut på Mesmerist.
På dagarna hängde vi i solen i parker. När klockan hade slagit 15 var det okej att dricka öl så det gjorde vi.
På torsdagskvällen drack vi drinkar för ett pund med Nicole som var intressant, dansade och fick klubbor av en svensk. Samt spelade fuck the dealer med Caroline och Ben.Fredagen spenderade vi med att aldrig gå upp för att så småningom äta lunch i en park. Det finns ju så himla många bra parker i Brighton! På kvällen köpte vi (av misstag) folköl och gick på fest.Sen blev vi taggade och gick på klubb och dansade och dansade och dansade.
Vi tog turistfoton med Fisher och Joe på väg till efterfest hos Jesus som var en av de roligaste (galnaste) människorna jag har träffat.Klockan 10 gick vi hem för att mata katten och där sätter vi nog punkt för den här gången. Vad som hände de andra dagarna får ni se en annan dag. Men åh va underbart det var att träffa Sara igen! Fan fantastisk stad det där alltså.
 

När det inte var svinkallt och regnigt

Kategori: Analogt

Två dagar efter att jag kom hem från Rhodos (22 juli alltså) kände jag att det var läge att träffa lite andra vänner och bestämde därför att vi skulle ha picknick.Vi åt mat i solen och skrattade åt killarna när de kastade en aubergine till varandra innan vi skapade det briljanta spelet 5 auberginer. Perfekt tisdag helt enkelt.
 

Vad ska vi göra?

Kategori: Funderingar

För en vecka sen var det val. Jag var glad när jag gick till vallokalen. Det var strålande solsken och sommarstämning.Idag var dagen. Dagen då feminismen skulle krossa rasismen. Dagen då vi skulle skriva historia. F! skulle komma in i riksdagen och vi skulle äntligen byta regering.Sen kom kvällen och rösterna räknades. Feministiskt initiativ kom inte in i riksdagen och Sverigedemokraterna blev sveriges tredje största parti. Det gick inte att vara glad åt det faktum att vi fakiskt ändå vann valet och ska byta regering för vi vann inte valet. De enda som vann var de som inte fick vinna.Dagen efter står vi på plattan och skriker tills våra lungor brister. Vad ska vi göra?? KROSSA RASISMEN. Men hur fan krossar vi rasismen? Vi som står där och skriker är de som alltid står där, som avslöjar de rasistiska åsikterna som så många av SDs förtroendevalda uttrycker. Vi som står där är dem som inte röstade på SD.
Inga rasister i våran riksdag skriker vi när vi marscherar mot Mynttorget. Men nu sitter de ju där. Och det känns så jävla hopplöst. Att det finns fler Sverigedemokrater än det finns Miljöpartister, Folkpartister osv osv. Att ett parti som har en rasistisk ideologi har fått 13 procent av våra röster.Så ja, vad fan ska vi göra?! Hur krossar vi rasismen egentligen?När jag lämnar demon på måndagen så är jag fylld med hopp. Jag tänker att vi kommer kunna lösa det här. Att vi med en ordentlig politik kommer kunna göra Sverige till ett mer jämställdt, solidariskt och förstående samhälle.Då släpper Löfven bomben som egentligen var lika väntad som att SD skulle bli så stora. Socialdemokraterna tänker (iaf vid det tillfället) inte låta Vänsterpartiet sitta i deras regering. Sossarna idé för att blockera SD är alltså att bedriva en mittenpolitik tillsammans med de allianspartier som vill. Visst SD får inte en vågmästarroll om de andra partierna samarbetar emot dem. Men det innebär också att det inte lär bli så mycket förändringar i politiken och i samhället. Och om ingeting förändras lär ju stödet för SD bara öka.I lördags var det en ny demonstration. Denna gång är vi bara några hundra som stod där och skrek. Samma ramsor, samma folk men så mycket färre. Har elden alltså börjat slockna redan efter en vecka? Vad hände med att vi var 87 procent? Efter en vecka är det dem som alltid kämpar som står där och skriker, de som varje dag kämpar mot de förtryck normaliseringen av rasismen skapar. Inte alla dem som var med i måndags, som föraktar rasimen lika mycket men ändå inte är där. De måste ju plocka ner alla äpplen i trädgården, gå ut med hunden eller köpa en ny klänning.En vecka har gått och jag är fan inte klokare. Vi vet fortfarande inte hur regeringen kommer att se ut, hur mycket inflytande SD egentligen kommer att ha eller hur fan man krossar rasismen. Men om vi kämpar tillsammans kommer vi att lösa det!
 

Rhodos del 2

Kategori: Analogt

Det var en gång för länge sedan. När SD inte var Sveriges tredje största parti, solen sken och allt var fantastiskt. Mitt i denna sommaridyll som sommaren alltid är (bortsett från när den inte är så idyllisk..) så åkte vi till Rhodos! Del ett av denna resa kan ni läsa om här och nu är det dags för del två.
Torsdagskvällen gick ut på att dricka öl och ha kul.På fredagen var det dags för vårat stora äventyr. Här är hela gänget utanför hotellet.Vi var ju trots allt på en fjortisresa så vi hade inte så mycket val än att gå på en fjortis-pub crawl. För att komma in i rätt stämning poseade vi lite framför en spegel.Vi drack ur vattenpistoler (som inte innehöll vatten) på Grabbarna Grus.Såg Labyrint med en publik som bara bestod av skandinaver.Drack drinkar på Pepe's Bodega och sen mera dans på Grabbarna Grus. Det var minst sagt en erfarenhet och knappast något vi kommer göra igen, men det är alltid kul med gratis sprit och dans typ.
På lördagen var vi trötta och chillade på stranden hela dagen.
Det var vår sista dag och dessutom dagen innan Evelinas födelsedag så finkläderna fick åka på.
Vi åt middag på en fin restaurang i Gamla Stan där Evelina fick glass och födelsedagssång.Sen drack vi drinkar, fick vi vin av Milton på Systembolaget och chillade på hotellet. Jag gissar på att Lawin rappar Snabba Cash på denna bild. Ungefär så slutade våran resa. Dagen efter åt vi frukost hos Dina för att sluta cirkeln innan det var dags att åka hem och säga tack och hej till Grekland. Det var en sjukt rolig och oväntad resa som jag aldrig trodde att jag skulle åka på.
 

Makthaverskan

Kategori: Musik

Efter två dagars festligheter på Popaganda kunde vi inte låta veckan sluta i intet, så förra söndagen åkte jag och Nora till Vitabergsparken där det var dags för årets sista Parkteatern.Det var proppfullt eftersom föreställningen i fråga var The Knifes kabaré Europa Europa.Vi hann tyvärr bara se 20 minuter innan vi var tvungna att gå men jag hoppas verkligen att vi får en ny chans att se föreställningen för den verkar fantastisk.
Vi skulle nämligen iväg till Göta Källare med sitt fina tak och sina sjukt omysiga rökrum.
Makthaverskan spelade nämligen och det kan en ju inte missa!
De var givetvis bra, publiken var taggad och stämningen var härlig. När spelningen var slut mötte vi upp Julia och Alex som hade sett hela Europa Europa och sen var den söndagen slut.
 

Klassåterträff och silverfest

Kategori: Analogt

Den 31 maj var det exakt ett år sedan vi tog studenten. Perfekt tillfälle för en klassåterträff tänkte vi men tydligen höll inte så många i klassen med.Vi som kom hade i alla fall supertrevligt!Sen mötte jag och Evelina upp dessa finingar och begav oss mot tunnelbanan.Vi åkte till Konstfack där de första jag såg var, till min glädje, Line och Elina.Vi bad vakten att ta gruppfoton på oss.Det var silvertema så vi fick glitter av två härliga tjejer. Love Antell skulle egentligen vara dj men han ställde tyvärr in.
Martin hade gömt sprit i en glassburk och annars kunde en dricka drinkar ur söta små flaskor.Det var kanske inte den bästa festen som har varit på Konstfack men det gjorde inte så mycket för vi dansade och hade kul ändå.
 

En helt vanlig torsdag

Kategori: Dans

Den senaste tiden har jag varit på alla möjliga äventyr men allt är dokumenterat analogt och jag har inte råd att framkalla filmerna. Om nån har ett fotolabb jag kan få låna (och nån som hjälper till) så let me know. I torsdags tänkte jag i alla fall att det var dags att låta kameran följa med.Min dag började med att det blev eftermiddag och jag åkte till Eriksdalsbadet för att köpa en biljett till Popaganda av en tjej som inte längre ville gå (woho för mig!!). Sen satte jag mig i solen vid Nytorget och väntade på att tiden skulle gå.
Vid fem mötte jag upp mina föräldrar, köpte mat och satte oss i vitan där det var dags för Kungliga Baletten att husera hos Parkteatern. De visade urdrag ur fem helt olika uppsättningar med både klassisk balett och modern dans.
Det sista numret var helt klart bäst men Parkteatern levererar alltid.Det var inte bara den sista torsdagen i augusti det var även sista dagen på Fashion Week vilket innebar att det var Fashion Night. Så jag åkte till Norrmalm där de flesta affärerna försökte locka kunder men alla egentligen bara var där för att få gratis öl.
Jag hängde med de alltid lika fina syskona Hult utanför Nudie innan vi gick vidare till Aplace för lite champagne.
Klockan tio tog festligheterna slut och vi åkte till Ljunggrens där Simon Norrsveden hade releasefest. Just när vi var där spelade Anti Pony.Vi promenerade vidare och hittade vänner som gav oss öl innan vi fortsatte till Carmen och kvällen blev natt. Resten av natten präglades av nya människor, nervösa möten, efterfester och kökshångel. Vi som bara skulle gå och dricka lite gratis öl.