iris

Två sista dagarna i USA

Kategori: Foto

Vår näst sista dag i USA skulle bli vår shoppingdag. Vi åkte ut förbi kärnkraftverk och överkörda rådjur till en Outlet som jag har glömt bort namnet på. Det var första gången jag var på en outlet och vi hade en timme på oss, det var helt galet. Jag köpte självklart ingenting men det var en cool upplevelse.Sen satte vi oss i bilen och körde vilse gång på gång. Efter en timme så var vi dock framme vid go-kart stället som var vårat mål.Det gick käpprätt åt helvete för mig. Men det är värt att påpeka att alla andra är bilfanatiker som har kört go-kart flera gånger och det var första gången jag gjorde det. Antingen så gasade jag galet mycket och körde in i allt och alla eller så bromsade jag för hårt och stannade, hela tiden. Jag bytte till barnbanan och åkte med Walter och Elliot istället som är 6 och 8 år gamla (och används tydligen som trummor av sina kusiner). Där gick det mycket bättre men jag kom fortfarande sist... Men det var en erfarenhet antar jag.Efter det åkte vi in till Philadelphia där vi skulle äta på restaurang och gå på spökhus. Det spökhuset var det läskigaste jag varit med om. Ett gammalt känt fängelse som de fyllde med läskiga effekter och zombies. Om man ville fick man en glowstick och då fick spökena röra en! Jag och Elisa kramade sönder varandras händer under hela turen. Det var sjukt läskigt men väldigt kul!Dagen efter gick vi till den lokala mataffären som var helt underbar och köpte med oss några mackor. Sen kom alla över till oss och så åt vi lunch och kollade i gamla fotoalbum (älskar fotoalbum!). Vi tog gruppfoton i solen.Och sen var det dags att krama alla hejdå och åka till flygplatsen. Det var den resan. Jag hade sjukt kul och är så himla nöjd med allt ihop, bortsett från mitt breakdown på flygplatsen när jag inte hittade ingången men sånt händer.
 

Avbrott i återblickarna

Kategori: Foto

För exakt en vecka träffade jag Felix och Adrian. Vi åkte till Årstaberg och fikade på fiket där Fredrika jobbar sen promenerade vi hem i solnedgången. Hejdlöst vackert men lite sorgligt att solen går ner klockan tre nu. Sen åkte jag hem, sydde färdigt en klänning mamma började med för typ 30 år sedan, åkte på familjefest i täby, träffade folket, bev full, drack vin på dovas, gick på efterfest och somnade vid åtta, gick upp halv två och åkte hem. Allt som allt så var det en galet bra dag! Vad som händer idag är det ingen som vet, det är bara att vänta att se.
 

En dag i Swarthmore

Kategori: En hel dag

På fredagen (i USA) hade vi en "utforska staden dag", vi bodde nämligen i en ort utanför Philadelphia som heter Swarthmore.Så vi åkte in till "stan" där vi mötte upp mormor och morfar och hamnade i en liten finsk affär som sålde kläder, smycken, porslin och annat fint.
Efter det gick vi till T. Bumble's som är en leksaksaffär som morfars syster Gisela skapade. Det var egentligen en ganska tråkig affär men det var coolt eftersom det är någonting jag har hört om under min uppväxt. Så himla fint också att de hade diplom på väggarna som hyllade dem för att sälja leksaker som inte främjade krig, våld eller brott mot mänskliga rättigheter.
Sedan vandrade vi upp till Swarthmore Collage som tydligen är ganska känt och supersvårt att komma in på. Massa Nobelpristagare och sånt som har gått där.Mormor åt sura bär vilket morfar tyckte var lite onödigt.
Utanför matsalen fanns det massa blåa pinnar som var någon form av konstverk och utanför biblioteket fanns det massa stolar i olika storlekar.
Vi slog oss självklart ner i en av de största stolarna innan vi gick in i biblioteket och köpte bakteriegosedjur.
Sen gick vi runt i trädgården ett tag, pekade på fina blommor och njöt av den varma solen.
Vi avslutade allt i rosträdgården, ja de har en rosträdgård, innan vi gick hem och vilade lite inför kvällen (av nån anledning så pratade de alltid om att vila trots att de var galet aktiva).
Jag, mamma och pappa smög dock iväg på en liten promenad för det var så himla fint där vi bodde!
På kvällen åkte vi in till Philadelphia där (mammas) kusin Eric bor och där mina kusiner bodde under vårat besök.Vi åt jättegod mat, drack vin, gjorde konstiga plastarmband som tydligen är senaste grejen för amerikanska barn, tog konstiga gruppfoton och hade en allmänt trevlig kväll.
 

Halloween

Kategori: En hel dag

Vi firade halloween i USA. Det var exakt så som man tänker att halloween i USA ska vara. Mannen i huset, Lakota, älskar tydligen halloween mest av allt och det märktes.På dagen åkte vi in till Philadelphia och gick till en maskeradaffär som var Buttricks gånger hundra, så fett! Sen mötte vi upp större delen av släkten åt lunch tillsammans och handlade i en asiatisk affär där de hade levande grodor och fiskar i trånga akvarier.
Efter en liten rundtur genom staden åkte vi hem igen och började halloweenfixandet.
Jag vet inte hur många pumpor det fanns men nästan alla gjorde sin egna så det var nog en hel del.
Det var djup koncentration och mycket skratt som gällde.Mormor fick för sig att äta allt och åt både pumpafrön och rå pumpa.
Vi tog en paus i pumpakarvandet och åkte till skolan för att heja på när Annika spelade fotboll. Vi satt och skrek allt möjligt på svenska. Allt från "alla heter glen i göteborg" till ost och andra oväntade ord, amerikanarna förstod ju ändå inte så det var bara att skrika på.
Morfar gjorde en underbar samurajpumpa och Henke gjorde en folkabuss!Vi svidade om och hängde utanför huset. Alla skulle ta foton på alla och alla hade klätt ut sig.
Morfar var troligtvis bäst utklädd och mamma låtsades att det var rave.
Malins lite suddiga bild på Megan, mormor och jag.Efter ett tag skulle barnen ut och trick or treata och vi följde självklart med.Ett hus hade ett "haunted zoo" som egentligen var ganska hemskt, med bland annat en råtta som jag och Elisa klappade lite försiktigt. (Stefans foto).Henke gömde sig i en lövhög och skrämde alla, vilket var hejdlöst kul, framförallt för oss som var förberedda. När vi hade fått nog gick vi hem och åt. Massa barn kom och satte sig i vardagsrummet med mängder av godis, och grannarna kom in och hängde i köket där de bjöd på svensk vodka som jag inte drack.
 

New York till Philadelphia

Kategori: En hel dag

På onsdagen vill vi se Central Park och Upper East Side.Vi försökte fejka turistbilder men började bara skratta.
Central Park är fan galet coolt. Man är mitt i stan men man hör knappt trafiken. Allt är lugnt och härligt, och fullt av turister (och faktiskt ganska många lokalinvånare också).Jag gick runt och såg världen i ett Gossip Girl filter, eller nej det var bara isrinken men ändå.
Turister åkte häst med vagn och tuffa tanter tränade boxning.
Vi vandrade runt bland blommor, träd, folk och sjöar.
Det där som ser ut som fåglar på statyn är riktiga levande fåglar.
Asså det var så fint på alla sätt som saker kan vara fint på.
Filmstudenter spelade in filmer mitt emot en stackars cyklist som hade krockat med en bil.Det bästa med denna bild är de två tjejerna i rött som tar en selfie vilket kanske bara går att se om en zoomar.
Det var halloweentider så då och då stötte man på spöken och pumpor sådär som det ska vara i USA vid halloweentider.
När halva dagen hade gått mötte vi upp de andra vid hotellet och började vår bilfärd mot Philadelphia.
Solen och molnen brottades om vem som skulle få ta mest plats och allt var slitet och industri-igt.Efter ungefär två timmar var vi framme hos Bob som är min morfars svåger. Han bodde i ett jättemysigt hus med massa vacker konst hans svärmor (morfars mamma) har gjort.
Alla gick runt och inspekterade nyfiket varenda vrå.Äppi och mamma var glada över att få träffa Moni eftersom de så sällan sker och mormor hällde upp kanelsmaksatta popcorn vilket smakade konstigt men gott fast samtidigt mest konstigt.
Sedan drack vi öl, åt mat och återförenades med alla våra amerikanska släktingar innan det var dags att åka hem till Moni där jag, mamma och pappa skulle bo. Deras hus var galet stort, precis som allt annat i Amerika, men jag tog nog inte ett enda ordentligt foto på det.
 

Två dagar i New York

Kategori: En hel dag

Min första ordentliga dag i New York började med att jag insåg att jag inte kunde använda mina linser pga ett irriterat öga och att jag självklart inte hade med mig mina glasögon. Jag lånade pappas solglasögon och levde i en suddig värld.
Vi gick till Moma där det fanns massa coola affischer och en Magritte utställning som var så konstig så mamma diskuterade tekniken och skuggorna på tavlorna med sin syster istället för själva bilden.
Sen vandrade vi iväg till Bryant Park där de höll på att bygga upp massa små utställningshus inför vintersäsongen.Jag hittade en guldbyst!
Folk fikade, chillade i solen och spelade schack. Så himla mysig park!
Dagens mål var att hitta tygaffären Mood men smarta som vi är hade vi inte kollat upp den exakta adressen, dock visste vi vilken gata den skulle ligga på. Så vi vandrade först åt ena hållet tills vi gav upp och hittade ett fik med wifi. Det låg självklart åt andra hållet så då gick vi åt det hållet, gick förbi rätt adress men fattade inte om något låg där och fortsatte vandra tills gatan tog slut. Då gick vi tillbaka och äntligen förstod vi hur man kom in. Mamma var lycklig och köpte tyg och sen skyndade vi iväg tillbaka till hotellet där resten av släkten väntade eftersom vi skulle ut och äta middag.
Dag två började med en tunnelbaneresa med bland annat Jocke och Äppi. Vi lämnade Jocke på tunnelbanan och åkte till Soho för att shoppa. Jag misslyckades dock med själva shoppandet men så kan det gå.
Det fanns cool gatukonst att kolla på istället. Ps. när en talar om cool, kolla pappa som står och chillar i bakgrunden.
Helt plötsligt var vi i Chinatown där det såldes konstig frukt i gatustånd och kryllade av små affärer med vackra morgonrockar, fula kläder och asiatisk mat.
Två sekunder senare var vi i Bowery och fikade på hipsterfik.Obligatoriska "här sitter vi och fikar" turistbilden.
Det fanns rostiga stolar, frilansare som jobbade och gamla gubbar som åt lunch. Underbart helt enkelt.Ser ni båten?
Dog av hans hår och gick på Urban Outfitters.På kvällen ville vi äta äkta amerikanskt så vi gick till vårt lokala Diner och åt hamburgare. Sen vandrade vi runt lite vid Times Square, och hittade fantastiska lösögonfransar jag inte köpte, innan det var dags att gå och lägga sig.
 

Arlanda gånger två

Kategori: Foto

Igår sov jag till halv två och det var helt okej. I söndags lämnade jag nämligen USA och kom inte hem förrän mitt på dagen i måndags.Efter några timmars vila hemma så gick jag hem till Adrian för vi skulle ut på äventyr med Emma och Felix.Emma skulle köra familjens bil vilket alla var lite nervösa över.Adrians bror Kasper kom förbi och kollade om vi lyckades få allting att fungera.Och efter ett tag var vi iväg!Det var kö och fullt med läskiga lastbilar som körde supersnabbt och överallt omkring oss hela tiden.Så småningom kom vi fram till kvällens mål: Arlanda! Det var nämligen dags för vår kära vän Hampus att äntligen komma hem igen efter en tid på Island.Vi var väldigt glada och taggade. Adrian hade till och med gjort en skylt!Alltid lika spännande att se vem som kom bakom dörrarna.Efter en evighet kom en förvirrad Hampus som inte hade fattat vart man hämtade sin väska så han fick gå tillbaka.
När han kom tillbaka blev det kramkalas.Sen åkte vi vidare till den lokala puben. Vi hittade världens bästa Hits for Kids skiva och satt och dansade/sjöng till 90-tals musik hela vägen.

Wilma och Mirjam kom och hängde sådär som en gör en måndagkväll som inte är som alla andra.Det är så konstigt hur någon kan försvinna från ens liv i nån månad och sen helt plötsligt vara tillbaka. På ett sätt känns det som att man inte har träffats på evigheter och samtidigt som att det inte har gått mer än en vecka.Allt som allt var det en supertrevlig kväll och sen gick jag hem och sov galet länge och galet gott. Nu ska jag ta tag i alla USA-bilder och åka och lämna in rullen med bilderna från London så ni får veta allt jag har haft för mig den senaste tiden.