iris

Telefonplan 2010

Kategori: Foto

Sol, strand och spelning

Kategori: Resor

Vår sista dag i Brighton inleddes med en frukost i solen.Bästa sättet att starta en dag på, right?
Sen vandrade vi iväg ner för backarna förbi kostymklädda män till en stor park där vi slog oss ner på en bänk.
Efter ett tag gick vi vidare in mot gatulivet och den alltid lika fina graffitin.
In i små vintagebutiker och ner till piren. Piren i sig var väl inte så speciell men området var jättefint.
Vi gick ner till stranden och satte oss på en uteservering och beställde Brighton-drickan nr 1: Crabbies. Det var så himla underbart!
När det blev kväll köpte vi asgoda hamburgare och gick tillbaka till piren.
Det var solnedgång och det var så vackert så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Så härligt också att det var en helt vanlig torsdag kväll men stranden var full av folk som hängde i solnedgången och drack öl med sina vänner. Som en sommarkväll fast i april.
Efter ett tag kom världens sötaste unge fram till oss och gav började ge oss stenar. Vi skrattade och tackade. När det var dags för barnet att gå kom mamman fram och frågade om vi ville komma på hennes spelning lite senare på kvällen (!!), klart vi ville.
Innan spelningen satte vi oss på en mysig pub som hade nordens flaggor i fönstrena och Tuborg som husöl.
Sen var det som sagt spelning. Det var så himla mysigt och så himla bra. Rachel Dadd heter hon och ni kan lyssna på henne här.
Vi satte oss på en pub där det typ bara var vuxna män och trevliga bartendrar (typ alla bartenders i Brighton är trevliga) och sammanfattade vår resa.Vid tre gick vi hem och hämtade våra väskor och gick ner till tågstationen, som var stängd vilket gav oss panik. Men sen öppnande den och vi satte oss på tåget till London och tillbaka hem till Stockholm.Jag är så ofantligt nöjd med denna resa och allt jag kan säga är: Åk till Brighton!
Ps. ursäkta för att det är så hejdlöst många bilder, är ju inte vidare bra på att välja saker.
 

Graffiti, vintage och öl

Kategori: Resor

Vår andra dag i Brighton skulle vara vår shoppingdag så vi köpte självklart ingenting. Men vi vandrade runt bland vintagekvarteren och njöt.
Eftersom England inte har noll tolerans mot graffiti så finns det najs gatukonst lite här och var. Underbart!
Vi satte oss i en mysig park där en man spelade på oljefat (asnajs!) och åt så himla god mat.
Brighton är verkligen är sån himla fin stad. För att inte tala om mängden coola människor.
Coolast av alla är dock dessa brudar!
Sen blev det kväll och vi gav oss ut på äventyr tillsammans med Wilmas vän Anja. Vi tänkte ha barrunda men det gick sådär eftersom det var onsdag och det mesta stängde vid ett. Men vad gör det när en dricker öl med sina vänner.Amanda var (är) dödligt snygg.Så himla bra gäng!
När baren stängde bestämde vi oss för att inte följa med några snubbar på technoklubb och gick istället och köpte färgglad dricka som vi tappade på trottoaren, gick hem och åt chips. Så värt.
 

Återträffar och efterfester

Kategori: Resor

Förra veckan åkte jag, Amanda och Sara till Brighton för att hälsa på vår käre vän Wilma. Det var helt underbart och nu börjar återberättningen.Även Anna bor i Brighton så vi började allt med en "hej åh va längesen vi sågs"middag hemma hos Wilma. Sara var som gjord för att sitta där.Sen satte vi oss på Hobgoblin. Krogar som har ger en en corona om en tar med sig en citron är enligt mig bra krogar.För att göra allt ännu bättre var Agnes också och hälsade på!!
Fina Wilma och Anna.Vi hade mängder att prata om så vi satt där i evigheter och drack öl och skrattade.Efter ett tag var det dock dags att röra sig. Vi gick till en klubb vid tågstationen som var full av folk trots att det var tisdag.Men klart det är folk på en klubb med hjorthuvuden på väggarna liksom.Vi dansade och dansade.
Sen vandrade vi iväg på mer äventyr bland brinnande träd (iaf som det såg ut). Sara på denna bild kan dessutom vara det bästa jag nånsin sett.