iris

Skiva

Kategori: Fest

I torsdags hade jag skiva.
 
Temat för första bokstaven i ditt namn och jag skulle vara indier. Så jag lånade en superfin indisk klänning av mirr och limmade fast guldglitter på ögonen (älskar glitter!!) och sprang iväg till Hellströms där jag mötte Evelina och Wilda. Vi skrev alla "klassens" innan vi gick till lokalen för att fixa iordning den. Sen kom resten av klassen och alla föräldar. Vi åt jättegod mat, delade ut klassens, hade spontan-tal och bara chillade och helt plöstligt var klockan tio och då gick de flesta föräldrar och alla vänner kom.
Mina bästa killar! Adrian och Hampus

Klassens babes! Jag, Jessica, Amanda, Elsa och Nora



Går inte att hitta finare folk!
Vi dansade och babblade hela natten. Det var så jävla kul!! Jag pratade med folk som annars har slutat prata med mig och det var bara glädje och kärlek, så himla najs! Sen skulle vi på efterfest men satt istället på donken i en evighet innan vi åkte hem, såg soluppgången över västerbron och pratade med putsande konstnärer i hornstull. Är så himla glad att allt slit och panik lönade sig!

Stelhet

Kategori: Funderingar

I lördags var det vägra vintern dagen så jag tog på mig min somrigaste outfit och langade dryga poser till en sne kamera. Mannen på Tell Us tyckte att vi såg jätteunga ut. Ingenting han borde klaga på tycker jag eftersom att de andra som var där var hyfsat gamla med en alkoholistvarning hängandes över dem.
Jag var nyss hos tandläkaren vilket är sjukt nervöst för mig. Jag har turen att ha en bra hälsa men det gör så att jag i princip aldrig är hos doktorer, tandläkare och sånt, så när jag väl ska dit så blir det värsta grejen eftersom jag inte förstår hur allt funkar där. Fast det var ingen som helst fara bortsett från det faktum att jag nu är bedövad i halva munnen och det känns bara skumt.
När jag kom in till folktandvården såg jag en gammal klasskompis stå vid receptionen Han försvann in till tandläkarna på två sekunder men jag vet att han såg mig. Trots det sa vi inte hej, utbytte varken en blick elller ett leende. Jag sätter mig ner och inser att i soffan bredvid mig sitter ytterligare en gammal klasskompis, denne från högstadiet. Trots att vi gick i samma klass för tre år sen så väljer jag att ignorera honom. Han gör inte heller något som helst försök på en hälsning. Är inte det lite konstigt? Vi har ju faktiskt känt varandra relativt bra för inte alltför lång tid sen. Sa vi inte hej för att det var en måndagsmorgon på folktandvården? För att jag hade smutsigt hår och lyssnade på musik? Kanske det. Jag antar att det var jag som hade makten när jag gick förbi honom för att sätta mig ner. Hur länge kan man vänta innan man reagerar? Det känns som att man alltför ofta tvekar på om man ska säga något och två sekunder senare känner man att det har gått för lång tid. Det är ju bara pinsamt om jag säger nåt nu.. Fast är det inte värre att båda är medvetna om varandra utan att säga något. Folk är så himla konstiga, även jag. Det vore kul att läsa nån social beteendevetenskapskurs eller något sådant, fast då skulle man nog troligtvis bara bli så galen på hur folk beter sig och det gör jag ändå redan.
Aja, nog med filosoferingar nu jag har en alldeles för lång lista med saker att göra.

Bilder

Kategori: Foto

Jag pluggar. Kul. Men jag lyssnar på denna låt och dansar lite (det är en gif men det funkar typ inte).
Här kommer några andra bilder som kanske är lite finare.

Alla bilder finns även på min hemsida http://irisnilsson.carbonmade.com/. Jag har inte lärt mig hur man gör sådär coolt så att länken är i ordet man skriver än, men men.
 
Ps. Det går att följa mig på Bloglovin! Feel free att göra det.
 
Ps igen. Var ALDRIG betalansvarig för en grupp ungdomar utan fasta inkomster. Det är ett helvete som innebär att en behöver lägga ut mängder av pengar hela tiden. Sjukt frustrerande!

Musik

Kategori: Musik

Idag har jag inte gjort något av det jag borde ha gjort. Istället har jag lyssnat på massa ny musik vilket är en ultimat sysselsättning! Juat nu lyssnar jag på the Strokes nya skiva som ni kan lyssna på här. När de släppte första singeln blev jag ganska så oroad över hur deras skiva skulle låta för ärligt talat så var det inte vidare bra. Men sen släppte de en till singel, vars video är supergullig!
Vampire Weekend har släppt nya låtar som jag än så länge bara hunnit höra dåliga youtube-versioner av. Och bästa Peace har lagt ut sitt debutalbum på NME.När jag var på NME i vintras så fick jag vara med när David Edwards tog några otroligt coola bilder på dem. Peace är fan sjukt bra!

Min bok

Kategori: Foto

SÅ JÄVLA KUL!!! Min bok är här!

Såhär ser den ut!Som projektarbete så ville jag fota malplacerade hus så då gjorde jag det. Dock slutade det med att husen mest bara var annorlunda eller på något sätt intressanta (i alla fall i mina ögon). Men det var oväntat kul att vandra runt i timmar på jakt efter intressant arkitektur.För jag fotar vanligtvis människor så att bestämma mig för att fota hus var minst sagt konstigt. Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra med alla dessa bilder så jag bestämde mig för en vecka sen att jag skulle göra en bok och nu är den här. Jag är så himla nöjd trots att allt nog kunde sett bättre ut. Det är en sån underbar känsla att kunna hålla något i handen och veta att man har gjort något helt själv. Nu finns det visserligen endast en upplaga för tillfället och den kommer ju knappast att börja säljas i butiker men jag är glad ändå. Fast fan jag kanske borde gå till typ Designtorget och kolla om de skulle vilja sälja den, kan det vara värt ett försök? Hur som helst så är jag supernöjd och superglad.

Hur den ser ut inuti kanske jag visar någon annan gång. Men jag kan bjuda på det som de flesta hittills har haft som favorit uppslag.Om det är någon som skulle vilja ha en upplaga av boken så är det bara att höra av er!

REVA

Kategori: Funderingar

Jag ska erkänna att jag inte har så bra koll på vad exakt REVA innebär så jag tänker inte gå alltför djupt nu. Men det går alltså ut på att polisen ska hitta illegala, papperslösa invandrare i Sverige. Just den delen är väl förståelig eftersom dessa papperslösa begår ett brott genom att vara här utan tillstånd. Men det som har skapat massa debatter den senaste tiden är polisens sätt att hitta dessa människor. Att gå fram till människor med annan hudfärg och folk som plankar vid tunnelbanan och kräva bevis på deras rätt att vara här är inte okej. Varför ska en ung svensk medborgare som är född i Sverige behöva bevisa sig själv bara för att hen inte är vit, blond och blåögd när en finsk illegal invandrare kan gå obemärkt förbi för att hen ser "svensk" ut??? Jag förstår inte hur folk tänker. Vi har jobbat med invandring de senaste månaderna och jag blir ändå inte klokare på hur folk fungerar. Det skulle inte förvåna mig om en del av de som går runt och protesterar mot REVA inte vågar gå runt i Fittja en mörk fredagkväll, för där kan det ju finnas ligister... bullshit! Det finns precis lika många, om inte fler, ligister vid Stureplan. Sluta vara trångsynt!

 

Hur som helst så skrev den alltid lika härliga Jonas Hassen Khemiri en grym text i DN imorse. Han är så sjukt duktig författare som alltid skriver så smarta saker. Läs hans böcker! (Ett öga rött, Så som du hade berättat det för mig (ungefär) om vi hade lärt känna varandra innan du dog). Se hans pjäser! (Fem gånger Gud). Men idag ska du läsa hans öppna brev till justitieminister Beatrice Ask. Fantastiskt skrivet om en sjukt aktuell fråga. LÄS!!

 

http://www.dn.se/kultur-noje/basta-beatrice-ask

 

LÄS!

Paris

Kategori: Ett foto

Eftersom jag går runt och säger till folk att jag är fotograf så tänkte jag att jag då och då ska visa några av mina favoritfoton jag har tagit genom åren och typ berätta lite om dem.Den här bilden tog jag i Paris den 7 april 2009. Jag, mormor och morfar åkte till Paris i fyra dagar som en födelsedagspresent till mig. Det var första gången jag var där och jag vill så himla gärna tillbaka. Jag bodde ensam i ett hotellrum och funderade på om jag skulle smita ut och leva livet under nätterna men jag vågade inte. Pratade franska trots att jag i princip inte kunde ett ord, gick runt i färgglada kläder och bara njöt av den otroligt vackra staden Paris är. Jag kommer ihåg hur bra allt kändes när det första som hände när vi klev av metron var att en söt fransman följde mig med blicken när vi släpade runt på våra resväskor.

Dagen då det här fotot togs började vi med att gå på Lafayette och kollade på en fantastisk Barbie utställning (tror hon fyllde 50). Vi togs oss så småningom till Montmartre där vi vandrade runt bland häftiga hus, mängder av turister och irriterande män som ville måla av alla som gick förbi (för att sedan sälja porträttet till den porträtterade). På en liten bakgata där uppe någonstans gick vi förbi detta hus och jag föll för hur franskt och härligt det såg ut. När jag sedan ett och ett halvt år senare började plugga foto så återupptäckte jag det här fotot och jag bara älskar det. Jag föredrar att folk själva får skapa egna åsikter om saker, men jag kan ändå berätta varför jag tycker om bilden. Den är så sliten på ett härligt sätt med alla blåa toner och de friska blommorna i fönsterlådorna ovanför. Jag vill veta vad som döljer sig bakom dörren.

Nästa gång jag åker till Paris (som förhoppningsvis inte är om alltför lång tid) så ska jag försöka hitta tillbaka hit. Se om någon jobbig mäklare har kommit och fixat putsen och målat om eller om det är stilla i tiden.

 

B-day

Kategori: Fest

I lördags fyllde jag år! Det firades på ett hyfsat tomt Tivoli med fina vänner och nya vänner. Jag skulle visa massa roliga foton från dagen men just nu tar jag alla bilder med världens finaste Diana (vars linslock jag tappade på dansgolvet Rynkar på näsan). Men i slutet av maj ska ställa ut alla dem bilderna så då jävlar. Hehehehe..

Här är jag och min Diana som egentligen är grön. Bilden är tagen av fina Hilda en kväll som så många andra spenderades på Charlies.

Idag är jag hemma för att jag ska plugga. WOOP WOOP SUPERKUL! Har en fet lista med typ 11 uppgifter jag redan borde ha gjort.