iris

WAY OUT WEST

Kategori: Analogt

Jag har de senaste åren haft lite svårt för way out west. Denna stockholmsvecka i göteborg som alltid har sinnesjukt bra lineup. Mitt problem har varit att jag helt enkelt tycker om för många av akterna och iom deras stay out west koncept så skulle jag då mest missa de jag vill se.Men i år struntade jag i det och satte mig på tåget till göteborg. Dessa underbara var mitt gäng och vi började kvällen i lägenheten axel och johanna hyrde.
Sen gick vi till yaki-da (som var fantastiskt) där vi träffade bland annat André, Vita Bergen spelade och vi dansade till stängning.Dagen efter började själva festivalen, det var strålande solsken och vi hängde utanför och drack öl innan vi alla samlades inne på området.
Vi såg M83 och kramades.
Sen spenderade vi dagen med att mingla runt, träffa nya och gamla vänner och se massa spelningar såklart. Till exempel Last Shadow Puppets som har blivit ett skämt och Morrisey. Vi slutade allt med att tokdansa till Kaytranada innan vi skyndade iväg till nefertiti.
Jag missade bandet jag ville se men då slog klockan tolv, nora fyllde år och moon city boys spelade så det var okej ändå.
Festivaldag nummer två började nere vid vattnet där carlsberg hade sin fest Green Door Project. Madi Banja och Liss uppträddeoch Jesper lärde ut sitt bästa partytrick.Det spöregnade och jag och erica åt burgare nånstans på vägen till festivalområdet. Vi kom lagom till Zara Larsson men jag flydde regnet och kollade på bästa Nicole Saboune istället.The Libertines spelade och det var sjukt pga libertines är libertines.Sen gick vi till pustervik där dua lipa spelade och vi dansade med bland annat fredrika och hilda.Sista festivaldagen började, precis som alla sista festivaldagar bör, med mimosafrukost.Hittade nya delar av festivalområdet och det regnade med jämna mellanrum. Marken var helt förstörd pga dagen innans massiva hällregn och mina skor började sakta gå sönder.
Seinabo Sey var fantastisk i vanlig ordning och på vår promenad hem lossnade sulan från min sko.
Så jag började nästa dag med att slänga mina skor i en papperskorg innan jag satte mig på en buss och åkte hem. Fin festival trots allt regn ändå <3
 

Färgfabriken gånger två

Kategori: Analogt

Lite då och då under sommarens soliga dagar har Färgfabriken haft bakgårdsfest och jag har gått på två av dem!Den första var i slutet av maj och Tussilago spelade!
Det var regn i luften så spelningarna var inomhus men det gick utmärkt att vara ute under de fina lamporna efter.
Erica och Adrian var mitt sällskap och Love Antell headlinea kvällen. Sen drack vi en herrans massa öl och gick på svartklubb.Den andra gången (i början av juli) var det betydligt soligare.Vi hade utökat vårt sällskap med Nora och Ebba.Och Moon City Boys spelade!
 

Att hitta vilda blommor på söder

Kategori: Analogt

Jag har inget wifi i min lägenhet, så medans jag pallar lösa det och får visa alla bilder från way out west och augustiäventyr så kollar vi tillbaka på soliga dagar i juni. En vecka var det strålande solsken hela tiden så jag spenderade varje dag i olika parker med Erica.Den här dagen i nytorget tillsammans med Ebba, Johanna och Adrian.En helt annan dag satt jag, Fredrika och Adrian på mosebacke och drack en öl i eftermiddagssolen.Sen gjorde vi blombuketter av de få blommor vi lyckades hitta på söders gator innan vi mötte upp dessa darlings för att äta födelsedagsmiddag för Felix som fyllde år då och Hampus som fyllt år nån dag tidigare.Och ytterligare en helt annan dag drack jag öl med Erica och Johanna.