iris

22 december

Kategori: Analogt

Den 22a december skrev vi historia.Sverige är just nu fullt av människor som sprider rasistiska åsikter överallt, i riksdagen, i journalistiken, på sociala medier, ja helt enkelt överallt.En dag i mitten av december blev en manifestation mot nazism i Kärrtorp attackerad av ett gäng rasister. Det var alldeles för få poliser på plats och kaos utbröt. (läs mer här)."Va fan händer med Sverige?!" tänkte större delen av landet och Linje 17 mot rasism skapades. Så den 22 december åkte jag tillsammans med Fredrika och 17000 andra till Kärrtorp där vi samlades på kärrtorps ip för att demonstrera mot rasismen i Sverige.Det var så otroligt mäktigt! Grymma artister varvades med grymma talare och kärleken var enorm.Helt plötslig insåg vi att vår gammla klasskompis stod på scenen och rappade vilket var så otroligt coolt.Det är så jävla bra att folk faktiskt visar vart de står och att det faktiskt är så att vi vettiga är så himla många fler än alla idioter där ute. Jag hoppas bara att folk visar det även i vardagen och inte bara under en solig söndageftermiddag.
 

BEER WILL CHANGE THE WORLD! I don't know how, but it will

Kategori: Foto

Idag var det vår i luften så vi bestämde oss för att ha en kultursöndag.
Vi åkte till Djurgården för att gå på Spritmuseum eftersom vi aldrig har varit där och sånt är ju spännande.
Det var ett coolt museum som just nu har två utställningar varav den första handlar om spritens historia i Sverige. Man kunde gå runt och lukta på olika smakämnen som används i sprittillverkning, se hur själva sprittillverkningen går till och så himla mycket annat coolt.I husvagnen kunde man lyssna på snapsvisor! Så sjukt roligt.
I ett rum kunde man uppleva en bakfylla, inte mysigt, och i ett annat fick man ligga ner och kolla på en mans partykväll i taket.Eftersom det var ett spritmuseum var jag lite party och hade entréklisterlappen i pannan.
Sen gick vi in till utställningen vi kommit för att se, Klubbkids. Det var en liten utställning men det fanns en jättestor discokula så vad gör det.
Det fanns toaletter med massa tags som berättade om klubbhistorien i Sverige. Så najs med en nyskapande och interaktiv utställning.
Innan det var dags att gå vi gick till giftshoppen och fyndade roliga souvenirer.
 

Ytterligare en hejdåfest

Kategori: Analogt

För en mindre evighet sedan flyttade världens bästa Hampus och Mirjam till Australien för att leva livet. Den 7 december samlades vi alla hemma hos Mirjam för att ge dem ett ordentligt avsked.
Vi tog gruppbilder i soffan både med och utan blixt.Hampus satt under en lampa som blev en hatt.I avskedspresent fick de ett fotoalbum med massa av våra fina minnen vi har från 2006 tills nu som alla såklart ville kolla i.Sen vandrade vi iväg till Konstfack där det var julfest med mängder av folk och billig öl. Dj'erna dansade på bardisken och vi dansade överallt annars. Det var en galet bra kväll, asså verkligen galet bra.
 

Wilmas hejdå-kalas

Kategori: Fest

I tisdags flyttade vår kära vän Wilma till Brighton på relativt obestämd framtid. Det är ju så himla galet att folk flyttar runt såhär som de gör! Men hejdlöst kul också såklart. Så förra fredagen bjöd Wilma in till en mysig kväll med mat och dans som såg ut ungefär såhär.
Vi åt och drack och jag var glad.
Felix hittade ett par 70-tals glasögon som han hade resten av kvällen, och Sara satt på golvet och var fin.
Alla satt lite här och var och pratade och skrattade.Vi lyssnade igenom deras Lp-samling och dansade som galningar precis som man bör.
Sen åkte vi in till Bara Enkelt där vi träffade Amanda och spelade galenpanna. Jag har så himla bra, smarta, snygga och kloka vänner! Det var en underbar kväll och det bästa är att jag har filmat större delen av den så nån gång i framtiden kommer det en film med allt detta underbara.
 

we used to kiss all night but now there's just no use

Kategori: Analogt

Hörde den här häromdagen och kom ihåg hur bra Solange är så hon är på repeat. För nån månad sedan var allt väldigt annorlunda. Men som vanligt så drack vi alltid öl på helgerna.En kväll kollade Fredrika ner och Marcel var glad.Sen kollade Fredrika fortfarande ner och Wilma stickade.Vi hängde med Håkan som var en klok människa.Jag var på efterfest som spenderades ensam med min vodka i ett sovrum lyssnandes på Kendrick, medan de andra spelade spel i vardagsrummet.
Aa lite så ser mitt liv ut. Idag gläds jag åt nyheten att bästa King Krule äntligen kommer till Strand, så jävla najs!
 

Swim Deep

Kategori: Analogt

Idag var jag och hämtade ut en rulle bilder jag äntligen fått framkallade, så jag tänkte börja med en resa tillbaka i tiden till den 27e november förra året.Då tvingade jag nämligen med mig Amanda till Strand där underbara Swim Deep spelade.De var så himla himla bra och det var jättelite folk där vilket var så synd men det gjorde ingenting för alla som var där tyckte att det var lika grymt. Allt som allt så är alla ni som inte var där förlorare för att ni inte var där, följ med nästa gång. Under tiden kan ni lyssna på dem här