iris

tills jag har min egen parfym huh

Kategori: Analogt

Torsdagar är roliga dagar.En torsdag i oktober åkte vi till universitet där det var en så himla ball utställning. Massa projektioner med typ folk som pratade i träden. Asballt!På väg till nästa ställe hade vi paus på vår favorittoalett (japp vi har en sån).Vi fick bubbel och nudlar på aplace (<3).En till paus på detta fina ställe.
Och sen träffade vi Marions kompisar och gick till under bron där justice djade! Det var smockat med dansande folk och livet lekte.Två veckor senare var det torsdag igen. Jag, adrian och fredrika inledde kvällen med fika på fina citykonditoriet.Vi var givetvis tvungna att introducera vår favvotoa för fredrika och torbjörn.Sen gick vi till aplace där lorentz hade fest för sin parfym. Härliga tider, snart är det torsdag igen!
 

härliga tider

Kategori: Analogt

Livet är ju fullt av små fina stunder och här är en hel drös av dem.En söndag köpte jag en matta på en loppis innan jag mötte upp erica och åt sushi i tanto innan jag såg solnedgången från ett tak med marion.På tal om solnedgångar så såg den ut såhär från mitt fönster i september.En tisdag spelade våra fina vänner i Dog Rally på 44an. Lyssna på dem här!En lördag kom marion och adrian och hämtade mig efter jobbet. Vi åkte till bonniers konsthall som hade öppet hela natten för att öppna deras (då) nya utställning insomnia. Det var asmäktigt att lyssna på folks berättelser om sömnparalys medans solen gick upp utanför de stora glasfönstrena. Halv åtta på morgonen väntade på tunnelbanan hem vid gräset vid sankt eriksplan. Så himla fin kväll.
Erica flyttade till en superfin lägenhet på reimersholme och en torsdag var jag och ebba där för att äta middag och dricka inflyttningsbubbel.Dagen efter hade johanna fest och jag och adi hittade hans egna pizzeria på vägen dit.Första söndagen i oktober åt jag brunch med släkten på långbro värdshus. Det var supergott och efteråt tog vi en promenad genom långbro park som visade sin bästa höstsida.Oktobers sista söndag var precis lika fin som den första och jag söndagsfikade och kastade löv med erica. Här var det meningen att man skulle se alla höstfina träd i bakgrunden men tji fick jag.En tacotisdag med alfapet hos adrian.En annan tisdag köpte jag stolar som felix och adrian gladeligen satt på under resan hem.
En måndag i början av november snöade det och vi drack hejdåöl för nayana som har flyttat till manchester.
Och en torsdag kom Siri, Erica och Ebba hem till mig och åt tacos som ju är livets måltid.
Tänk så mycket trevliga saker man hinner göra ändå!
 

En halloweenfest

Kategori: Analogt

Den femte november var det dags för Max och Evelinas årliga halloweenfest!Jag började dock kvällen med att fira min kusins trettioårsdag på Armémuseet.Denna totala babe var alltså kvällens värd (max var lika snygg men honom fick jag ingen bild på).Felix höll ett musikquiz.Och det var intensiva diskussioner om vilket svar som var rätt.I köket hängde de här och vi spelade beerpong.Sen fortsatte kvällen med mängder av kompisar, dans och trevligt häng i det (i vanlig ordning) läskigt pimpade hemmet.
 

Ska man ha en självlysande madonna ska den fan i mig ha ögon

Kategori: Analogt

I slutet av november åkte jag direkt från jobbet till centralen där jag mötte fredrika. Vi åkte till arlanda och gick fram och tillbaka i väntan på att affärerna skulle öppna så vi skulle kunna köpa frukost.Och strax innan ett var vi framme vid Roms centralstation. Mirjam har spenderat hela höstterminen pluggandes i Rom så vi kände oss såklart tvungna att hälsa på. Såhär ser det ut från hennes säng.Efter att ha lämnat våra väskor, vilat lite och hypat det otroligt fina huset de bor i så begav vi oss ut på stan. Vi köpte take-away pasta bredvid en photoshoot (med svenskar) och satte oss vid en fontän och åt.Sen promenerade vi runt, förbi sura gubbar som sålde blommor, in i vintageaffärer och caféer där alla drack espressos vid bardisken istället för att sitta och prata i timmar à la sverige.Så småningom hamnade vi vid Colosseum för vi var ju trots allt turister. Sen gick vi hem och drack bubbel.På kvällen åt vi pizza på en mysig restaurang och drack vin på gatan utanför barer som hade ett jazzband istället för sittplatser. I Rom behöver barerna tydligen inte ha uteserveringar på samma sätt som här, istället köper man det man vill dricka och sen hänger alla utanför den baren de handlat på tills de druckit upp, lämnar disken och går vidare. Så himla trevligt!Sen började det regna så vi sa tack och adjö och gick hem. Jävla vacker stad det där alltså.Mirjam bor ganska nära Fontana di Trevi så vi passade på att kryssa av den från turistlistan också. Man får ju passa på en regnig lördagsnatt när det för en gångs skull inte är packat med folk liksom.Dagen efter var det strålande sol och nästan tjugo grader!Vi gick längs Tibern och hamnde på en marknad där balla tanter satt och rökte i ett hav av klänningar.Sen väntade vi på en buss som aldrig kom (går tydligen inte att lita på lokaltrafiken där) tills jag tröttnade och bestämde att vi skulle ta nästa buss som kom.Längs en mur utanför ett museum fanns en interaktiv konstuställning med massa små fyndiga konstverk.
Vi gick till en park med utsikt över hela stan och hade picknick i solnedgången pga man kunde ha picknick i solnedgången (i november!?!).På vägen hem gick vi in i denna superfina bokaffären/muséegiftshoppen/caféet. På kvällen drack vi öl med mirjams kompis och hängde med ett gäng fulla tyskar som försökte hitta en klubb som var stängd.Vår tredje och sista dag började vid Pantheon innan vi fortsatte till vatikanen där vi köpte små självlysande souvenirer.
Till lunch åt vi stans bästa glass innan vi satte oss på en buss ut till basilican i San Giovanni di Laterano samt en underbar asstor mataffär.
Eftersom det var vår sista kväll åt vi supergod middag på restaurang.
Utanför hängde det blommor i gatubelysningen och vi köpte färdkostöl och skulle ta balla bilder på trappan men då kollade en pizzieraägare argt på oss.Så vi satte oss på livets bar. Ölen var billig och det såg typ ut som en gympasal. Helt fantastiskt! Så småningom promenerade vi hemåt och efter två timmars sömn var det dags att ta första flygbussen till flygplatsen och åka hem. Tack för att vi fick hälsa på och kul att du snart är hemma igen mirjam!
 
 

Årets sista open air

Kategori: Analogt

Nu har jag framkallat bilder igen! Så tillbaka till september och årets sista open air.Det här fina gänget mötte upp mig en lördag efter jobbet och vi satte oss på en buss ut till skogen.Där fanns det små hus med packade dansgolv, hängmattor i gläntor och små eldar här och var för att lysa upp och värma under de mörkaste timmarna.Marion hittade en fin flamingo och träffade mängder av kompisar och kompisars kompisar osv.När klockan var halv nio drack vi upp sista ölen i soluppgången.Sen åkte vi till söder och åt frukost på fik som avslutning till en underbar natt.