iris

The great escape

Kategori: Analogt

En dag tidigare i år satt jag och Sara och hade tråkigt på jobbet. Kom till Brighton och gå på Great Escape med mig? föreslog hon. Visst varför inte, svarade jag.Så en kväll i mitten av maj satte jag mig på flyget och åkte till underbara Brighton.
Hej Sara och hej stranden!
Vi skulle alltså gå på festival och på första festivalkvällen gick vi ner till stranden och ställde oss i en alldeles för lång kö. Tillslut fick vi i alla fall komma in och fick se supercoola Ibeyi och Shamir.Sen gick jag och Saras kompis och dansade till nåt jättedåligt band som inte alls skulle spela då (men som alla andra verkade älska??).Vi tänkte se Jack Garratt men efter att stått i kön i typ en timme gav jag upp och gick hem. Påvägen gick jag förbi en cykelparkering som jag av okänd anledning tyckte var värd att fota.Dag tre gick jag och köpte glitter medans Sara jobbade. Vi tog en tupplur innan kvällen började.Seinabo Sey spelade och hon var så sjukt jävla cool!! Och bra! Efter spelningen så träffade vi henne dessutom (!) och hon var så himla trevlig!Lyriska över att ha träffat Seinabo öppnade vi en öl och sprang iväg och såg Jack Garratt som var fantastisk.Great Escape är en festival som går ut på att ha massa spelningar i massa olika lokaler runt om i stan. Superkul och superjobbigt! Det innebär nämligen väldigt mycket köande och att köa är inte kul, särskilt inte när det innebär att man missar massa bra spelningar. Här köar folk visserligen till att få en taxi och det är ju mest bara kul.På lördagen var det sol och vi satte oss i en park och planerade dagen.Vi tänkte att vi skulle se nåt vi inte hört talas om och hamnade på en kanadensisk hiphopspelning där vi drack öl och fick en tröja.
Sen satte vi oss på stranden och drack bubbel ur One Direction-muggar innan vi såg nåt töntigt band i en fin lokal.När det blev kväll ställde vi oss i en evighetskö för att få se våra favoriter Swim Deep som var relativt spårade.
Sen sprang vi iväg och lyckades komma in på Gengahr som var underbara. Innan vi gick tillbaka och satte oss i ytterligare en lång kö.The Maccabees hade en (inte så) hemlig spelning och avslutade hela festivalen med konfetti som sig bör.
På söndagen var det också sol så vi spenderade dagen i en park med Saras pojkvän Gareth. Här bor hon förresten, bredvid en Private Shop.
På kvällen tänkte vi gå på en spelning men banden började aldrig så vi promenerade iväg och satte oss på en uteservering istället innan vi gick hem och kollade på film.Min sista dag promenerade jag runt i blåsten innan jag hämtade Sara från sitt jobb.Vi drack en öl på Northern Lights och efter några få timmars sömn var det dags för mig att säga adjö och ta morgonflyget tillbaka hem.
 

16 juni

Kategori: Livet

En tisdag för typ en månad sen var det fint väder så vi bestämde oss för att ha picknick.
Hilda hade kommit tillbaka till stan och vi hängde i rålis tillsammans med afterworkare som åkte segway och mängder av fiskmåsar.När det blev för kallt för att sitta ute åkte vi till Wollmars där vi träffade André.
Siri var sur. Och glad.
Superglada efter att inte ha träffats på jättelänge.
En efter en trillade det in glada vänner.
Vi drack öl och åt chips vi blev tillsagda att ta bort.Torbjörn och Siri poseade som bara de kan.
Sist av alla kom Hampus som fyllde år!Och inte nog med att han fyllde år, han hade också med sig Sophie som var på besök från Paris! Hypen var enorm och efter ytterligare några timmars ölande satte vi oss på första nattbussen och åkte hem.
 

Demokratiskt dansgolv

Kategori: Analogt

I slutet av mars hände något så ovanligt som att jag var ledig på en lördag!Hype tänkte jag och åkte hem till Evelina där jag åt mat och drack bubbel tillsammans med Johanna och Vanessa.Sen gick vi till bussen och åkte till Debaser Strand där det var demokratiskt dansgolv. Det var proppfullt och folk som dansade och det fanns vänner överallt. Marcus och Oliver till exempel!Och Felix och Hampus som jag tror hade ganska mycket roligare än vad felix min säger. Vi dansade och drack öl och dansade, hypade och letade efter Vanessas carmex och hade det allmänt asbra.