iris

Årets vikarie

Kategori: Livet

Jag jobbar som vikarie och i torsdags var det dags för vår "egna Oscarsgala" Årets Vikarie. På något sätt hade skolor kunnat nominera en och sen skulle en jury välja vem som var 2013s bästa vikarie."Det här blir ju stelt" tänkte jag och Adrian och åkte dit. Det var öppen bar och maten tog slut så efter ett tag var det inte längre stelt utan faktiskt väldigt roligt.Torsdag är ju den nya fredagen (bestämde jag cirka nyss) så vi var väl som vanligt mest party på festen. Klockan nio tog festen slut så då åkte vi till nån trolleribar där sista magikern redan hade uppträtt.Igår hade Forest Families spelning på Ace så vi dansade hela natten och hade oväntat kul. Och idag är det dags igen men denna gång på Pet Sounds bar. Det är så många människor just nu som är så himla förvirrande med vad de vill ska hända med andra människor så det lär bli en intressant kväll.
 

Torsdagsvernissage

Kategori: Foto

I torsdags skulle vi gå på vernissage. Alla gallerier i området passade på att ha extra öppet så det var fullt och folk och konst överallt.
De flesta verkade vara lite mer intresserade av att hänga med sina vänner än att kolla på konsten men det är ganska härligt.Vi gick från galleri till galleri i spöregnet tills vi kom fram till vernissagen som var vår slutdestination.
"Unboxing" hette utställningen och gick ut på att fyra konstnärer skulle under tolv timmar skapa konst av gamla digitalboxar.
Det var proppfullt av coola människor och i ena hörnet stod tre dj's och spelade bra musik.
Vi pratade, skrattade, minidansade och drack öl.Vår öl tog slut ungefär samtidigt som vinglasen så vi, ohängda ungdomar som vi är, använde våra ölflaskor som glas (ps. berätta inte för mamma, en ska inte göra så!).Efter ett tag kände vi att vi hade sett allt och begav oss till Marie Laveau där en öl kostar 62 kronor vilket gav oss en kollektiv hjärtattack.När det var dags åka hem började det snöa och vintern kom till Stockholm. Och det var den torsdagen. Resten av helgen bestod också av vänner och öl men det fick ingen kamera föreviga.
 

Cyklar

Kategori: Foto

En sak som jag av någon outgrundlig anledning alltid har fotograferat är cyklar. Det finns så många olika sorters cyklar och alla är så fina (verkligen inte alls alla men ändå).
Nya som gamla.
Stora som små, fast i detta fall bara små.
Begravda under snö eller i full fart framåt. Cyklar finns i oändliga variationer. Nån dag ska jag göra nåt med alla cykelbilder, jag har bara inte klurat ut vad än.
Ikväll ska jag iväg på en vernaissage någonstans i outforskade områden i city. Hur det går får vi se sen.
 

Mellandagarna

Kategori: Foto

Mina mellandagar gick ut på att göra massa trevliga saker, som framförallt innebar att vi satt och drack öl.På torsdagen hade jag och Evelina en shoppingdag som avslutades med fika på superfina Café String.
Fredagskvällens plan var att träffa så många trevliga människor som möjligt att dricka öl med. Felix och Emma var där och gjorde konstiga miner, och Adrian såg djup ut.

Wilma, Evelina och jag.Det blev en del konstiga miner men kul hade vi.
Efter att jag och Evelina hade dansat lite så var det dags att bege sig till nästa bar följt av efterfest, som bestod av filmtittande hela natten.Dagen efter satte jag mig på pendeln och åkte till Årstaberg för att fika på Fredrikas supermysiga fik.
På kvällen hade pappa bestämt att vi skulle kolla på fransk surrealistisk film på Bio Rio så det gjorde vi. Bio Rio är nog den mysigaste och härligaste biografen jag någonsin varit på, gå dit!
Sedan vandrade jag in till medis och drack öl med fint folk och så har det fortsatt.
Nu är det nytt år och allt kan hända. Jag har på riktigt ingen som helst aning om hur det här året kommer att bli, vad jag kommer att göra, vem jag kommer att känna, vart jag kommer att bo osv. Men jag hoppas att det blir ett bra och händelserikt år.