iris

Popaganda

Kategori: Analogt

Nu har jag äntligen framkallat mina bilder från Popaganda!! Dock är jag hopplös på att skanna dem så därför kan det vara lite random tumavtryck och sånt på vissa.Jag började min Popagandahelg med att gå på förfesten på Strand med Hilda och Nora. Vit Päls var spelade och var sjukt bra, det var vamt, vi chillade och vi dansade till new order. Sen gick (på riktigt gick) vi hem. När vi skildes åt för att gå åt olika håll mötte jag upp Hampus så jag slapp gå själv = sjukt värd torsdagkväll.Dagen efter började alltså själva festivalen. Vi kollade på Amason som var grymma. Hängde vid den underbara Monkibussen där en kunde få gnuggisar och fantastiska lösögonfransar och bara chilla under ett stort träd med kulärta lampor (guld!).Och kollade på konstsim när det regnade. Något av det bästa en kunde göra var att dricka billig öl precis innan de höjde priset för att sen vara lite småfull och se något bra band. På fredagen var det MS MR och de var så himla bra och så himla glada över att de hade en publik och livet var fint.Sen blev det kväll och The xx headlinea. Helt plötsligt insåg jag att vi stog typ vid Evelina och company och tillsammans gick vi och drack öl och sittdansade som en bör göra en fredagkväll på festival.På lördagen var det sol vilket vi firade med billig öl och Sibille Attar som hade fint konfettiregn.Efter ytterligare en dag med grymma konserter (varenda band var verkligen sjukt bra) avslutades festivalen med Håkan Hellström. De första låtarna stod vi långt fram och var omringade av medelålders föräldrar som typ moshade (whaaat?!) så vi gick åt sidan och då blev allt så himla mycket bättre.Sen åt vi billig Ben & Jerry och kollade på den coola dimman som bildades ovanför en av poolerna innan vi gick och drack öl bland andra Popagandabesökare som hade stulit gigantiska schakpjäser och fångat Håkans rosor. Det var en GRYM festival!
 

Kyrkoval och äppelparad

Kategori: En hel dag

I fredags jobbade jag min sista dag på den härliga skolan jag spenderat halva veckan på. På kvällen åkte vi till Grönan och gjorde slut på Felix gratisbiljetter. Sen gick vi på universitetsfest, drack billig öl, dansade, tog gruppfoton med främlingar på en parkering, ramlade i buskar, tog Aviiciaffischer och hade en grym kväll. På lördagen vaknade jag utan min röst och lite smått förkyld men vad gör det. Igår var en dag som kunde ha varit fullspäckad men förkyld som jag är så blev den bara halv(?)späckad. Det var kyrkoval så jag och mina föräldrar gick självklart och röstade. Det är alltid viktigt att göra sin röst hörd och stå upp mot idioter och orättvisor även i något som kan kännas så onödigt som ett kyrkoval.
På vägen dit gick vi förbi den här fina bilen och en liten loppis som några grannar hade bestämt sig för att ha där vi inte hittade något.
Utanför kyrkan stod det tanter, hipsters, ungdomar och solcellscyklar(!!) och inne i kyrkan bjöds det på korv med bröd.
Sen gick vi tillbaka till älskade Telefonplan. Det var äppelfestival och den inleddes med en parad genom hökmossen. Det fanns vimplar, en kvinna spelade tuba och barnen hade gjort en dans.
Folk kom ut ur sina hus och började klappa med, tjoa och fota. Det var underbart! Det är så himla härligt när folk tar egna intiativ och ser till så att roliga saker händer.Bandet slog sig ner på en äng där de fortsatte spela. Folk kunde pressa sin egna äppelmust och bara chilla i solen.Men då hade jag fått nog och gick hem, förbi rostiga cyklar och uppfartsloppisar där man lämnade pengarna i en burk för att försäljarna satt inne och drack kaffe och litade på att folk skulle betala.
 

Vem har sagt att en inte kan dricka öl på måndagar?

Kategori: Vad som händer

I måndags mötte jag detta fina gäng + Adrian på vår lokala krog för att dricka hejdå-öl.Hampus ska nämligen flytta till Island om några dagar! Så himla coolt.
Vi pratade om nya ideologier, skola, jobb, spännande blogg-planer och allt annat mellan himmel och jord man kan prata om med sina vänner.Dagen efter var jag ledig och hade en efterlängtad långsam morgon innan jag sprang iväg till tunnelbanan och åkte till Mariatorget.
Där träffade jag mina fikafavvisar Agnes och Ella.Vi satte oss vid Monteliusvägen, drack kaffe, pratade, skrattade och njöt av utsikten och sen tog den dagen slut.
 

På vift

Kategori: Analogt

En kväll i juli fick jag ett sms av Adrian som sa att vi skulle ha picknick, något vi älskar att ha. Vi satte oss på tunnelbanan och åkte till Gärdet. Dock hade vi aldrig åkt tunnelbana dit förut så när vi klev av så hade vi ingen som helst aning om åt vilket håll vi skulle gå. Vi såg en skylt som sa att det fanns ett Ica och började vandra åt, förhoppningsvis, det hållet.Varje gång vi var på väg att ge upp och vända om så kom det små tecken som visade att vi var på rätt väg. Och sen till slut så såg vi det! På andra sidan spåren.Fredrika var också med. Vi bestämde att det var tågspår som inte längre användes och sprang över utan att riskera att bli överkörda.När vi hade handlat började nästa jakt, denna gång för att hitta själva Gärdet. På skyltarna stog det hur långt till var till Riga, Ryssland och Finland vilket inte hjälpte oss vidare mycket men skapade en väldigt lust att hoppa på en av de stora båtarna och fara iväg på ett större äventyr.Till slut kom vi fram till Gärdet och slog oss ner i gräset. Det är så himla stort och så himla vackert. Leo, Sigrid och Siri kom och så satt vi och pratade och skrattade och allt sånt som en gör på en picknick. När solen hade gått ner gick vi och tog en öl innan kvällen var slut och det var dags att åka hem.
 

All my friends are alcoholic, I'm probably the same

Kategori: Festival

Först och främst, rubriken är inte nödvändigtvis sann. Det är en del av den här låten av Sibille Attar (går tydligen inte exakt sådär men det är strunt samma). Sibille Attar är en av alla mängder av underbara artister jag har sett under helgen, för jag har varit på POPAGANDA! Woho. Popaganda är en fin festival där en får ta med sig sin systemkamera och ta ordentliga bilder så, logisk som jag är, tog jag istället med mig en liten analog kamera så bilderna får vänta nån vecka. Men vilken rolig helg det har varit! Fylld med musik, dans, öl och vänner precis som det ska vara.
Monki hade en superfin partybuss där det hände massa saker under helgen. Det bästa var att det fanns gnuggisar och glittriga lösögonfransar.Älskar gnuggisar! Som ni ser står det YES på ena handen och på andra står det NO, eller on beronde på hur jag vänder handen. Igår passade jag även på att ha på mig min nya 60-tals klänning (som jag började på här) för första gången eftersom att den blev klar i fredags.