iris

SHAKE BORDERS // CRUSH NATIONS

Kategori: Fest

Vi fortsätter kolla tillbaka på vad som hände för två veckor sedan.Jag och Vanessa satte oss på tunnelbanan och åkte till Alby. Vi följde skyltarna fast vi egentligen kunde vägen och hamnade så småningom på Subtopia.
Ingen människa är illegal huserade vilket givetvis var asfett. I stora salen chillade folk på golvet mellan spelningar innan allt blev ett stort dansgolv.Vi satte oss i det första rummet drack öl, läste tidningar och pratade med folk.
Det var superfint med ljusslingor överallt.
Systraskap spelade och det var asbra. Härär deras mest kända och bästa låt.
Sen hittade vi ett tredje rum som var så himla mysigt så där hängde vi större delen av kvällen.
Folk var kära.
Det var så himla underbar stämning! Bara glada människor och så bra folk bakom allt också.Vi träffade en dansandes Leo.
Efter timmar av dans började det närma sig stängning så då gick vi till tunnelbanan där Albys Gyllene Regler sitter. Synd att de är så slitna bara.
Stockholms tunnelbanestationer är ju så himla fina! Det var en evighet tills tunnelbanan skulle komma så vi hängde vid de gröna väggarna.
Jag hade fått glitter av en tjej som hette Siri och var glad.
På tunnelbanan hem sov alla och efter ett tag kom vi hem och kunde göra samma sak.
 

KITOK

Kategori: Musik

För två veckor sedan var det dags för lite äventyr.
Kvällen börjades med dessa herrar på Caliroots där Mack Beats hade gjort något slags projekt och jag mest blev kär i en tröja.
Sen mötte vi upp Line och åkte till Etablissemanget på Södra Teatern där en dj hade världens finaste tröja. Den var typ från nån affär i Ryssland nånstans, Felix kommer du ihåg vad den hette?
Så småningom klev Kitok upp på scenen.
Kitok är ju Magnus Ekelunds senaste projekt och det här var början på höstturnén.Det var helt klart intressant och du kan lyssna på den senaste singeln Paradise Jokkmokk här.På vägen hem hade vi högstadieflashbacks och lyssnade på bananaphone, och utanför Konstfack stod två personer och tände thailändska lyktor i mörkret. Sjukt fint!
 

Drömmer drömmar varje söndag

Kategori: Livet

Något som är ännu mer klassiskt i mitt liv än torsdagsölen är söndagsfikan och förra veckan var inget undantag.Wilma har börjat jobba på Fru Marias Bak så jag och Adrian åkte dit.
Det är fullt av töntiga/söta skyltar, barnfamiljer och vinylskivor (man kan till och med ta med sina egna skivor och spela).
Vi satte oss i ett hörn och började lösa korsord. Planen är att någon gång kunna lösa det svåraste korsordet i söndagsbilagorna, än så länge går det sådär.
Söndagsfika är något av det bästa vi vet. Man dricker kaffe i en evighet men man har ändå gjort något av en annars ganska seg dag.När Wilma började städa bestämde vi oss för att det var dags att fortsätta dagen.
Vi åkte hem till Adrian där vi träffade Felix och Hampus.Vi skulle laga svamplasagne så Felix blev John Lennon och hackade lök.
Sen spelade vi konstiga spel, lyssnade på musik och väntade.Och till slut var det klart! Så gott och så bra söndag!
 

But they want the world on a dessert spoon

Kategori: Livet

För två veckor sedan var det torsdag och torsdagar betyder som bekant vernissagekväll.
Jag och Vanessa åkte till Artillerigatan och kollade på oväntat coola målningar av en ännu mer oväntad person med ganska väntade vernissagebesökare.Sen åkte vi till Happy Socks där det var fullt av folk, öl och en rökmaskin. Och Johanna!Efter det gick vi till Tiger of Sweden där det bjöds på bubbel, snittar, popcorn och vatten ur fina flaskor.
Vi kollade på kläderna och minglade runt.
Sen sa vi tack och hej och åkte till Monki där det var mängder av folk och 25 procent rabatt på allt.
Vi drack öl och såg tidernas snyggaste skjorta.Jag vill också ha en The Vaccines jacka men de säljs ju inte på Monki.
När allt var slut gick jag och Johanna till Brooklyn där de hade musikquiz. Felix kom och vi lyssnade på de rätta svaren, insåg att vi skulle ha varit grymma och bestämde att vara med nästa gång.
Rubriken är för övrigt från denna fina låt.
 

MAXELINA 5

Kategori: Fest

För ett par veckor sen var det ju halloween!Jag började kvällen med att gå hem till Vanessa som stod och sminkade sig.Hon skulle vara han från Saw och Felix satte sig själv i arbete med att konstruera en trehjuling av aluminiumfolie medan jag började laga mat.Alex kom och vi åt.
Sen blev det sminkverkstad och Hampus kom.
Vi åkte till Liljeholmen där de här tre underbara satt och väntade.På bussen fortsatte sminkverkstaden. Felix var Draco Malfoy och enligt Hampus kräver det ett grönt ansikte.Kolla vilket gäng!Vi kom hem Evelina där hon och Max hade halloweenfest!De hade gjort superfint överallt! Badrummet var finast med uv-belysning och blod och spindlar överallt.
Sen blev allt mest mörkt och brusigt men folk minglade och dansade.
När klockan slog tolv blev det den 2 november vilket var själva anledningen till att vi var där. Max och Evelina firade nämligen 5 år som ett par!!!!! Max höll ett tal, alla applåderade och Evelina öppnade en enorm flaska bubbel.
Sen fortsatte festligheterna. Alex var ett skelett och Hilda var Kleopatra.Och så småningom åkte vi hem. Tack för en superfin fest med bästa människorna!
 

Hökmossens trädgårdsstadsförening 75 år

Kategori: Fest

Hökmossens trädgårdsstadsförening är en förening för de boende i Hökmossen. Varje sommar brukar de ha en stor fest för alla områdets barn med lekar, ponnyridning, hoppborg och liknande på en äng. På kvällen brukar man kunna gå över kullen till en annan äng där långbord och en stor grill står uppställda för en lite mer vuxen tillställning. Folk grillar, lyssnar på musik, köper lotter och umgås med sina grannar som man annars sällan gör. De senaste åren har det dock börjat ske lite förändringar. En äppelfestival har skapats och sommarfesten har flyttat in till Melodybox.
I år blev allt lite uppskjutet men i lördags var det alltså dags för årets höstmöte med tillhörande fest. Jag hoppade dock över både mötet och middagen och kom istället när festen började.
Men vilken fest det var! Föreningen firar 75 år i år och i entrén kunde man kolla på bilder från när området byggdes. Sjukt coolt att se att där det nu är en skola var det en skog och där det nu står villor var det en sjö.
På scenen spelade ett soulband mängder av hits och alla dansade, asså ALLA.
Jag hängde med Hampus och efter ett tag kom Felix dit.
De som inte dansade minglade runt och drack öl.Vi träffade David som gick i vår grundskola för en smärre evighet sedan.
När de minsta barnen hade gått hem äntrade vi dansgolvet och sen lämnade vi det aldrig.De stänger egentligen 1 så när klockan var 1.45 gick vi hem.Jag gick upp till Telefonplan där det stog polisbilar. Poliser sökte igenom tunnelbanan med en polishund och åkte runt i hela området i jakt efter något eller någon. Jag gick hem och försökte hitta någon information om vad som hade hänt men hittade dessvärre inget.
 

Låt mig vara fri en stund jag älskar min misär

Kategori: Livet

En onsdag för nån vecka sedan var det dags för äventyr.
Nora var kvällens sällskap och vi började allt på en vernissage i Vasastan.
Det fanns en skog i taket, kläder och fotografier, en tandläkarstol och en fin kruka. Vi drack cider och vin innan det var dags att gå vidare.Vi gick till Cantina Real där vi träffade Line.Solen släppte sin skiva samma dag och spelade.
Till dom som bryr sig heter skivan och ni kan lyssna på den här. Gör det!Det har aldrig varit så mycket folk i den lilla källaren, så de fick helt enkelt spela två gånger.
Sen vinkade vi hejdå till cantinan och gick till Bar Brooklyn.
Där satt vi och drack öl och uppdaterade oss på allt som hänt sen vi senast setts.Så småningom kom dessa underbara darlings som var hemma över lovet.Vi skulle gå på klubb men vi orkade inte stå i kön så med lite smått sura miner åkte vi hem.
 

Jag ringer mina bröder

Kategori: Vad som händer

Jag ringer mina bröder är en bok av den alltid lika fantastiska Jonas Hassen Khemiri. Den är ännu bättre som pjäs men just nu tror jag inte att den visas nånstans. Kolla upp när (om) den visas nästa gång och läs boken under tiden.Förra fredagen ringde jag mina bröder och två av dem svarade. Vi gick till Tell Us där det var fullt av folk som åt middag och snart lämnades vi ensamma.Jag luktade (?) på Hampus hår och han poserade för kameran.
Eftersom att det var fredag satte de igång diskolamporna som tydligen finns och livet blev en fest.
Felix fick mest ljus på sig och var jättefin.
De började spela nåt slags spel med ett utbränt värmeljus och jag satt mest och skrattade.
Om tre veckor flyttar de här två till USA i några månader och det är ju hejdlöst tråkigt. Men fram tills dess ska vi ha så kul vi bara kan.Så småningom började det komma in lite fler krogbesökare och efter lite mer skratt och öl sa vi tack och hej och gick hem.
 

Förra tisdagen

Kategori: En hel dag

För exakt en vecka sedan hade jag en heldag med Sara. Nu har hon flyttat till England vilket givetvis suger och är underbart på samma gång. Hur som helst hängde vi förra veckan och då var det bara underbart.
Det var superfint höstväder och vi följde med hundarna på en liten promenad.
Sen rotade vi i alla skåp i köket och lagade middag.Sen for vi iväg till Östermalm och Kasthall som är ett svenskt mattföretag som funnits i 125 år iår vilket firades med bubbel och macarons.
Efter att ha kännt oss malplacerade ett tag åkte vi till Fotostudion där det var halloween-after work. Men eftersom att det var fullt av fotografer där så vågade jag inte riktigt fota ordentligt.
Det tredje stället vi skulle till visade sig bara vara en bar så vi promenerade till medis istället där vi mötte Amanda.
Jag blev dock taggad, sa adjö och åkte till Bar Brooklyn där jag träffade Hampus.
Dolores Haze spelade och ni kan lyssna på dem här.Sen gick alla utom en man som satt med hörlurar och lyssnade på musik från sin mobil.Vi tog det som ett tecken på att det var dags att åka hem vilket vi gjorde. På tunnelbanan träffade vi Fredrika som var hemma under lovet och förgyllde vår resa och sen var den tisdagen slut.
 

Det här är paradiset vid världens ände

Kategori: Vad som händer

Jag tänkte skriva ett sånt där klassiskt inlägg om vad som har hänt i veckan men det har hänt så himla mycket så det blir overload.
I måndags var jag hur som helst och drack öl med dessa pinglor (vem säger ens pinglor?) och Siri. Pratade med irländare vid baren och hade alldeles för lite skvaller för att kunna kalla det en gossip-kväll.
I torsdags slog jag på stort och bjöd på brunch. 6 personer runt ett alldeles för litet bord var vi.På kvällen hade vi filmkväll hemma hos Felix efter år av hype.Idag var det läge för en söndagsfika med bland annat Sara som snart ska lämna oss igen.Sen Hållbart & Njutbart stängde har vi inte hittat något nytt ställe att kalla vårt så dagens café fick bli Vurmas.Resten av veckans festligheter får ni se en annan dag. Rubriken är förresten från Kitoks låt Paradise Jokkmokk.