iris

Ut på äventyr

Kategori: Analogt

Idag åker jag till London! Jag och Mirjam ska chilla och gå på konsert vilket självklart (förhoppningsvis) blir kul. Sen ska jag åka direkt till New York och möta upp släkten. Vara där i två dagar och sen åka och hälsa på våra kusiner i Philadelphia. Jag är relativt supernervös över den resan för jag har aldrig åkt flygplan så långt (har aldrig varit utanför Europa) och jag måste göra det helt själv och troligtvis bakis. Men spännande kommer det helt klart att bli!
Senaste gången jag var i London var jag där för att ha praktik på NME med en fantastisk utsikt.
och för att fota hus till mitt projektarbete i skolan. Jag bodde helt ensam i en lägenhet i Notting Hill vars ström försvann med jämna mellanrum.
Gick på Tate Modern två dagar i rad för att det fanns så himla mycket coolt att se.
Jag var på underbara marknader, köpte favoritsmycken och blev fotad av en streetstyle fotograf.
Var för första gången ensam på konsert, träffade folk och hamnade på en väldigt konstig fest med bland annat en 50-nånting gammal karatetränare. Det var jultider så jag hittade några som stod och sjöng julsånger, så himla mysigt!Jag vandrade runt i cirklar i en timme för att hitta en cool klubb som egentligen var stängd. Åt middag klockan två på natten och bara njöt av livet.Jag var för första gången med om att mitt flyg blev inställt vilket ledde till en dag spenderad på en flygplats, en hotellnatt i Slough och en ny vän. Vad som händer denna gång får vi se om några dar.
 

ONSDAG

Kategori: Fest

I onsdags struntade jag och Amanda i att vi skulle upp supertidigt och jobba på torsdagen och gick ut.
Hyper Island hade utställning och en sån sak kan en ju inte missa! Vi drack gratisöl och kollade på konstiga och coola konstverk.Min favorit var nog det här lilla dansgolvet som lös upp när nån gick på det, precis som i en musikvideo.
Sen vandrade vi vidare till Charlies där vi drack upp våra icke-existerande pengar och pratade med trevliga människor.
Jag var ytterst brusig och Julian testade min hatt, något som alltid sker när en har hatt.Vi gick till Häktet som var precis såhär: gult, trångt och avlångt.
Så vi gick till Dovas istället som var mycket trevligare.
Martin fyllde förresten år vilket gjorde kvällen extra festlig. Så satt vi där tills det var dags att åka hem och få några timmars sömn. Allt som allt så var det en väldigt rolig onsdag!
 

En middag

Kategori: Foto

Mina veckor just nu går ut på att jobba ungefär fyra dagar, senaste tiden med NO på engelska vilket har varit superläskigt men roligt, dricka öl på fredagar och göra ingenting på lördagar. Och höstpromenader, utflykter och massa roliga saker. När jag för en gångs skull har haft klassiska "blogg-dagar" har jag självklart inte tagit med mig min kamera men så kan det gå när en har kul.För några veckor sen gjorde jag en paj och gick hem till Mirjam för där skulle vi ha middag med Adrian. Vi åt mat, drack cava, pratade och spelade dataspel jag inte förstod.
Sen åkte vi in till stan för att dricka öl med Wilma och hennes kompis.På vägen hem var vi självklart tvungna att stanna och leka lite och sen var den trevliga kvällen slut.

VERSACE VERSACE VERSACE VERSACE VERSACE

Kategori: Funderingar

Det finns egentligen två sorters nyheter, de om populärkultur och de riktiga nyheterna som faktiskt är nyheter (och sporten men det kunde jag inte bry mig mindre om). Jag tänkte prata lite om den senaste veckans nyheter och eftersom att jag inte är så seriös av mig så börjar vi med populärkulturen. Bortsett från att Veronica Maggio har släppt nytt (som jag inte har lyssnat på) och att sista Breaking Bad avsnittet har visats (men jag har inte kommit så långt än) så finns det bara en man som gäller och det är Kanye West. Förra veckan sändes en intervju med honom på BBC Radio 1 som jag lyssnade på igår. Kanye gör i princip aldrig intervjuer så att han satt ner i en timme och pratade oavbrutet med Zane Lowe är jävligt coolt. Kolla på alla fyra delar samtidigt och om du inte orkar "offra" en timme så läs "The 24 Greatest Quote From The Craziest Interview Of 2013"istället. Att kalla det intervju är dock fel, Zane (en grym dj och radiopresentatör) som tidigare iår höll den härfantastiska Jay Z intervjun, fick knappt en syl i vädret. Det var en timme av Kanye being Kanye. Grejen är dock den att han är seriös med
If you’re a Kanye West fan, you’re a fan of yourself. I’m just the Espresso, the shot in the morning.”
Read more at http://www.nme.com/blogs/nme-blogs/kanye-west-did-he-just-give-2013s-craziest-interview?recache=1&t=1231311#u0l5srSr8qDgtzsS.99
allt han säger även när
“If you’re a Kanye West fan, you’re a fan of yourself. I’m just the Espresso, the shot in the morning.”
Read more at http://www.nme.com/blogs/nme-blogs/kanye-west-did-he-just-give-2013s-craziest-interview?recache=1&t=1231311#u0l5srSr8qDgtzsS.99
han
“If you’re a Kanye West fan, you’re a fan of yourself. I’m just the Espresso, the shot in the morning.”
Read more at http://www.nme.com/blogs/nme-blogs/kanye-west-did-he-just-give-2013s-craziest-interview?recache=1&t=1231311#u0l5srSr8qDgtzsS.99
“If you’re a Kanye West fan, you’re a fan of yourself. I’m just the Espresso, the shot in the morning.”
Read more at http://www.nme.com/blogs/nme-blogs/kanye-west-did-he-just-give-2013s-craziest-interview?recache=1&t=1231311#u0l5srSr8qDgtzsS.99
pratar om att "If you're a fan of Kanye West, you're a fan of yourself. I'm just the Espresso, the shot in the morning." så när Jimmy Kimmel nån dag senare gjorde sin egna tolkning blev Kanye galen vilket resulterade i ett gäng väldigt arga men roliga tweets som nu är raderade. #NODISRESPECTTOBENAFFLECKOm vi ska prata om de riktiga nyheterna så händer det allt för mycket dåliga saker världen runt och här i Sverige. Förra veckan var det poliser som har register över romer, veckan innan var det Miss Skinny och denna vecka är det de friade våldtäktsmännen. Alltså 6 killar som låste in en 15årig tjej i ett rum och sedan hade sex med henne trots att hon sa nej ett flertal gånger. Det faktum att killarna i princip har erkänt att de gjorde det och att hon inte visade några tecken på att vilja ha sex med dem spelar alltså ingen roll enligt hovrätten. "Hur säger man ett nej så att det blir mer nej?" undrar tjejen i den här artikeln och det undrar jag med. Jag tänker inte sitta här och berätta hur fel domen är för det vet ni redan. Däremot så kan jag rekomendera en del andras åsikter om det hela. En polis som var med under utredningen har skrivit ett av de bästa inläggen om detta som du kan hitta på flera sidor bl a denna. På Nöjesguiden finns det ett gäng grymma bloggare som alltid har vettiga feministiska saker att säga till exempel Kakan, men deras bästa inlägg kommer från Amat Levin och handlar om att en måste prata med killar om att de inte ska våldta och inte bara om att tjejer ska tänka på hur de klär sig osv. Viktigt! För oss sarkastiska storstadsbor rekomenderar jag även denna blogg. Avslutningsvis tycker jag att ni absolut kan skriva på denna namnlista för att hovrätten ska förstå att rättsystemet behöver jobbas på. Men däremot så ska ni för allt i världen verkligen inte sprida namnen på de nu friade killarna! De vet mycket väl vilka de är och de kan knappast undgå att se vad stora delar av folket verkar tycka om dem just nu så det finns ingen som helst anledning att sprida deras namn. Sådant leder bara till ytterligare hat och säkerligen onödiga hot. Visst, de här killarna har gjort en idiotisk och hemsk sak men egentligen är det ju rättsystemet vi är argast på.