iris

Första dagarna i Berlin

Kategori: Resor

Jag är i Berlin! Förra söndagen åkte jag och Adrian hit för att spendera en månad med öl, falafel, ruiner, techno, svartklubbar och tydligen väldigt mycket chips.
Stället vi skulle hämta nyckeln på var stängt så vi fick sitta och vänta på vår hyresvärd ett tag, men sånt är okej när vädret är okej och arkitekturen är underbar.
Efter att ha möblerat om, handlat på vad som senare visade sig vara stans dyraste mataffär och ätit halloumi på haket mitt emot, tog vi en promenad runt kvarteret innan vi gick hem och kollade på barnfilm. Jag hade dygnat och somnade därför på en gång.
På vår första ordentliga dag skulle vi såklart gå på upptäcktsfärd. Vi började vid vattentornet ett kvarter bort.
Sen gick vi förbi graffitti och guldballonger.In bland mängder av gallerier som dessvärre var stängda eftersom det var måndag.Helt plötsligt klev vi över en bro och hade hamnat vid deras centralstation. Alla byggnader var stora och av glas och vi fattade inte hur tusan vi hade hamnat där.
Två sekunder senare var vi vid Brandenberger Tor och tänkte att då var det turistmålet avklarat.
Så då gick vi hemåt där vi lagade mat och drack öl.
Dagen efter gick vi till Volkspark Friedrichshain som är en stor park alldeles i närheten.
Om jag förstått det hela rätt så är parkens kullar byggda på gamla bunkrar som användes i kriget. Typ för att göra något fint av något fult.
Högst upp kan man se ut över hela stan genom trädstammarna.
Sen tog vi en genväg ner för världens brantaste backe till en damm och jättefina änder.
Sen lämnade vi parken och vandrade förbi fina gatumålningar.Till Café Ck som är ett cafe en gata bort från vår port. Och för att göra allt bättre har de stans godaste kaffe!
Sen gick vi hem och laddade om. För på kvällen skulle vi på konsert! Det var Wolf Alice i en asfin lokal men där fick jag inte fota.
Efter spelningen gick vi till en mysig bar och drack en öl innan vi promenerade hemmåt. Insåg att vi blivit utelåsta och satt i trapphuset och åt chips tills allt löste sig.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: